Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2006
Μικρές δόσεις υστερίας...

Τελικά το «δημοσιοϋπαλληλίκι» ως νόσος είναι κολλητική. Το πήρα απόφαση. Και το ότι είναι νόσος και το ότι είναι κολλητική. Θα μου πεις τώρα τι φανταζόσουν; Ε, λοιπόν εγώ η μωρή νόμιζα ότι είναι γονιδιακή ασθένεια, εκ γενετής, πως το λένε… νόσημα κληρονομικό εντέλει. Κι όμως όχι. Είναι επίκτητη. Εκτός από ύπουλη, αδηφάγα, απολύτως καταστροφική και ανίατη!

Άνθρωποι απολύτως φυσιολογικοί -ως προς το «φαίνεσθε» τουλάχιστον- ξαφνικά μια μέρα, έτσι τελείως απροειδοποίητα, μετατρέπονται ξαφνικά σε «δημοσίους υπαλλήλους»…! Ήμαρτον δηλαδή…! Κλασικές ατάκες; «δε με νοιάζει», «δεν πα να γκρεμιστεί», «εγώ θα κάνω τα απολύτως απαραίτητα» (σ.σ. τα οποία και δεν κάνεις ρε κρετίνε, γιατί αν τα έκανες θα μπορούσα να κάνω κι εγώ τη δική μου δουλειά).

Και δεν είσαι και δημόσιος υπάλληλος τρομάρα σου… είσαι «δημόσιος υπάλληλος»! Και η διαφορά είναι τρομερή ή θα γίνει τρομερή αν κάποτε αποκτήσουμε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα πετάει τους κηφήνες, όπως την τρίχα από το ζυμάρι. Με αηδία.

Ο μόνος μου φόβος πλέον είναι να μην κολλήσω. Έχω δώσει ευχή και κατάρα στους δικούς μου ανθρώπους αν παρατηρήσουν έστω κι ένα σύμπτωμα της καταραμένης αυτής νόσου στη συμπεριφορά μου να με αρχίσουν στα απανωτά σκαμπίλια. Με τα πρώτα συμπτώματα. Να μη με λυπηθούν καθόλου…!

Πως θα αντέξω να δουλεύω μ’ αυτούς τους ανθρώπους; Χωρίς να τους τα βροντήσω στα μούτρα αφού τους πω έξω από τα δόντια τη γνώμη μου για τις ελεεινές τους προοπτικές;

Μα είναι δυνατόν γμτ άνθρωποι 25,28,32,35 χρόνων να ψάχνουν τρόπους να «βολευτούν», να «τα ξύνουν όλη μέρα», να «αράξουν», να πληρώνονται για να μην κάνουν τίποτα αν είναι δυνατόν ή τα ελάχιστα δυνατά επί ένα 8ωρο, 5 μέρες την εβδομάδα, κάθε χρόνο για τα επόμενα 20,30 χρόνια; Γι’ αυτό επιμένω: είναι νόσος κι όχι επιλογή. Δεν μπορεί να είναι επιλογή…!

Έτσι δεν είναι;
 
Το ανέβασα ως Adomiel στις 1:57 π.μ. | Permalink |


8 Σχολίασαν:


 • At 16 Δεκεμβρίου 2006 - 8:44 π.μ., Blogger Guerriero Da Luz

  Είναι επιλογή των εγκεφαλικώς νοσούντων...:)

   
 • At 16 Δεκεμβρίου 2006 - 12:25 μ.μ., Blogger Adomiel

  Τι κάνεις ξύπνιος παιδί μου 8 το πρωί Σαββατιάτικα; :-ο Πες μου σε παρακαλώ ότι δουλεύεις, ότι μόλις γύρισες από νυχτερινή κραιπάλη ή και από τη δουλειά κι ότι δεν είναι επιλογή σου; :-)

  Όσο για την άλλη επιλογή δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα αν νοσούν εγκεφαλικά και γι' αυτό "επιλέγουν" ή αυτή η επιλογή τους θα τους προκαλέσει την "εγκεφαλική νόσο"... θα έχω ανταπόκριση σύντομα...!

  Καλημέρα...

   
 • At 18 Δεκεμβρίου 2006 - 8:34 μ.μ., Blogger Guerriero Da Luz

  Η αλήθεια είναι πως ήμουν σερι απο Παρασκευή και επειδη είχα δουλειά νωρίς εκείνο το πρώι είπα να μην πέσω γιατί ποιός με σήκωνε... Ενημέρωσε με για τα νεότερα να δούμε αν ισχύει ο ισχυρισμός μου..;)

   
 • At 28 Δεκεμβρίου 2006 - 12:46 μ.μ., Blogger witch

  Ε όχι,όχι!Αμάν πια!Βαρέθηκα ν'ακούω τα ίδια και τα ίδια από όλους!
  Ε λοιπόν δεν είναι έτσι!Είμαι δημόσιος υπάλληλος και κάνω σωστά τη δουλειά μου,πιο σωστα΄από ότι θα έπρεπε για τα ψίχουλα που μου δίνουν(όχι,δε δουλεύουμε όλοι στο υπουργείο οικονομικών με τα παχυλά επιδόματα.)Αν είσαι τέτοιος ως άνθρωπος,στ'αρχίδια σου δηλαδή,τέτοιος υπάλληλος θα γίνεις,δημόσιος η όχι.Αν δεν είσαι,δεν μετατρέπεσαι σε παράσιτο.Ξέρω πολλούς συναδέλφους που δεν είναι έτσι.Και επειδή υπάρχουν αυτοί,λειτουργεί ακόμα αυτή η κωλοχώρα.Βαρέθηκα αυτό το "όλοι οι δημόσιοι τα ξύνουν,γιατί 6 χρόνια τώρα μόνο αυτό δεν κάνω!
  ΡΕίναι να αναρωτιέται κανείς γιατί τόσο μένος...Μήπως ζηλέυουν αυτοί που βρίζουν;λέω τώρα...

   
 • At 29 Δεκεμβρίου 2006 - 6:25 μ.μ., Blogger Adomiel

  Καλή μου (σ.σ. ελπίζω... :-) witch εγώ πάντως δεν είπα ΟΛΟΙ... αναφέρθηκα στο "δημοσιοϋπαλληλίκι" και μάλιστα σε εισαγωγικά... το οποίο βρίσκει και χιλιάδες δικαιολογίες για να εδραιωθεί ε; και το συγκεκριμενοποίησα ακόμα περισσότερο... μίλησα γι' αυτούς με τους οποίους αναγκαστικά συνεργάζομαι... :-)

   
 • At 1 Ιανουαρίου 2007 - 10:42 μ.μ., Blogger witch

  Το ξαναδιάβασα πιο προσεκτικά,και όντως βλέπω πως το έγραφες...Να με συμπαθάς για τους υψηλούς τόνους,καταλαβαίνεις όμως γιατί έφαγα φλας,βλέποντας καθενός τη φάτσα να αλλάζει άμα του ακούσματος ότι με πληρώνει το δημόσιο-το φρύδι σηκώνεται,το πλαινό του στόματος ανασηκώνεται σε μισοειρωνικό χαμόγελο"α,είσαι από τους βολεμένους κηφήνες".Δεν συμφωνώ ότι είναι επίκτητη ασθένεια.Πιστεύω ότι ποτέ δεν θα κολλήσεις αν δεν τόχεις ήδη κάπου κρυμμένο μέσα σου...
  Καλή χρονιά!

   
 • At 1 Ιανουαρίου 2007 - 10:44 μ.μ., Blogger witch

  Ναι,είμαι καλή μάγισσα,μη με βλέπεις έτσι καμπούρα,τα φαινόμενα απατούν...:)

   
 • At 2 Ιανουαρίου 2007 - 1:37 μ.μ., Blogger Adomiel

  Συμφωνώ μαζί σου καλή αν και καμπούρα witch... ;-) τεμπέληδες υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα... απλά εκεί δεν τους παίρνει να είναι τόσο προκλητικοί... λουφάρουν με επιδεξιότητα... αν και δε με ενοχλεί η λούφα των δικών μου αλλά το στυλάκι που έχουν υιοθετήσει...!

   
Layout design by Pannasmontata