Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007
Για την Αμαλία...



Η Αμαλία θαρρώ είναι μόνο η αφορμή αυτής της τεράστιας κινητοποίησης που συντελείται σήμερα στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Και γιατί αφορμή; Γιατί πολύ απλά οι ΑΙΤΙΕΣ βρίσκονται μέσα μας, δίπλα μας, γύρω μας…! Η κινητοποίηση αυτή δε γίνεται πλέον για την Αμαλία. Για κείνη είναι πολύ αργά και το ξέρουμε καλά. Όπως πολύ αργά είναι πια και για τους δικούς μας ανθρώπους, οι οποίοι χάθηκαν με τους ίδιους πάνω κάτω όρους που χάθηκε και η Αμαλία. Ασυνείδητοι γιατροί, απαράδεκτες συνθήκες και πρακτικές στα νοσοκομεία που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το πανταχού παρόν «φακελάκι»…!

Πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους που έβρισκαν την δύναμη και το κουράγιο να καταγγείλουν τους επίορκους γιατρούς και να τους στείλουν στον Εισαγγελέα. Γιατί θέλει πολύ κουράγιο, ας μη γελιόμαστε, ενώ η ζωή του δικού σου ανθρώπου, του πατέρα σου, της μάνας σου, του αδελφού σου, του συζύγου σου κρέμεται από μια κλωστή, να πας στην Αστυνομία και να «παραδώσεις» στη Δικαιοσύνη αυτόν που σε εκβιάζει χειρότερα κι από νονό της Μαφίας. Αυτόν που έχει το «χάρισμα» να σε πείθει ότι είναι θεός κι ότι μπορεί να προσφέρει «…λίγη ζωή ακόμα».

Πάρα πολλοί bloggers θα είχαν να διηγηθούν μια ανάλογη, τηρουμένων των αναλογιών, ιστορία μ’ αυτή της Αμαλίας. Κι εγώ έχω... Κι έχω και ονόματα γιατρών και νοσοκομείων. Μια ιστορία, που περιέχει πολύ πόνο και η οποία κατέληξε μ’ ένα βαθύτατο πένθος, βυθισμένο μέσα σε ενοχές, τύψεις και αναπάντητα «γιατί» και «μήπως αν…;»… Αλλά δε θα την πω. Γιατί πλέον είναι αργά. Γιατί δεν είχαμε το κουράγιο τότε να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στο κατεστημένο και να καταγγείλουμε τη Μαφία που μας εκβίαζε. Αυτό που μπορώ είναι να ενώσω σήμερα 1η Ιουνίου τη φωνή μου μαζί με τόσους άλλους, ανώνυμα μέσα από το blog μου αλλά και επώνυμα σ’ όποιο δημόσιο βήμα έχω πρόσβαση και κάνοντας σημαία μου την ΑΜΑΛΙΑ, την ηρωίδα ΑΜΑΛΙΑ, που βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τους βασανιστές της να δηλώσω:

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσετε φακελάκι, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.


Μην πάρεις φακελάκι - Μην δώσεις φακελάκι


Θέλει πολύ κουράγιο… Το ξέρω καλά… Δεν πρόκειται ν’ αλλάξει αυτή η νοοτροπία από τη μια μέρα στην άλλη… Όλοι αυτοί οι «κουστουμάτοι» που γυρίζουν τα βράδια στο σπίτι τους με τις τσέπες των σακακιών τους γεμάτες φακέλους με ευρώ -που γι΄ αυτούς αντιπροσωπεύουν απλά και μόνο όσα υλικά αγαθά μπορούν να αγοράσουν, ενώ για όλους εμάς αποτελούν ουσιαστικά την «εξαγορά» των ελπίδων μας, της αγωνίας μας, της υγείας μας και στην τελική της ίδιας μας της ζωής- δεν πρόκειται εν μία νυχτί ν’ αλλάξουν νοοτροπία και να «σφάξουν την κότα που τους κάνει το χρυσό αυγό». Το νομικό πλαίσιο μπορεί να μην είναι το καλύτερο δυνατό αλλά είναι επαρκές. Από μας πρέπει να γίνει η αλλαγή.

Και ήδη κάτι κινείται. Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους ένωσαν τις δυνάμεις τους με πολύ μεράκι και αυταπάρνηση προκειμένου εμείς, οι υπόλοιποι bloggers να ενώσουμε τις φωνές μας και τα γραπτά μας και να «κυριεύσουμε» το ίντερνετ απαιτώντας το δύσκολο, το ακατόρθωτο, στο τέλος-τέλος το ΘΑΥΜΑ:

ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΒΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ίσως τελικά και να υπάρχει ελπίδα…

Και επειδή όσες περισσότερες φορές μπαίνουν τα κατάλληλα link τόσο καλύτερα για περισσότερες πληροφορίες παρακάτω:

Το BLOG της ΑΜΑΛΙΑΣ


Τα BLOGS που αναφέρονται στην ΑΜΑΛΙΑ

Το BLOG που δημιούργησαν οι εθελοντές bloggers ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ

Υ.Γ. ..και ΓΙΑ ΣΕΝΑ…! Γιατί ίσως και να μην είναι και τόσο αργά τελικά…!

Υ.Γ. 2 ...
Το βίντεο από to ΥουΤube είναι: Η καταγγελία της Αμαλίας Καλυβίνου Εξ’ αιτίας σου «γιατρέ μου» σε απαγγελία Σοφίας Γκιούσου (digital-era), φωτογραφία και μοντάζ Λεωνίδα Ηρακλειώτη (λ:ηρ), και με αποσπάσματα από τα ιστολόγια malpractice, taparaponasas stoMIXER, Ροΐδη Εμμονές, και Allu Fun Marx: βόλτες στην Blogoslovakia
 
Το ανέβασα ως Adomiel στις 6:29 μ.μ. | Permalink |


0 Σχολίασαν:


Layout design by Pannasmontata